Alla som trummar

Vi läser i tidningarna om många anställda i restaurangbranschen som ställer sig och trummar utanför sin restaurang eller cafe´. De slår på kastruller och grytor och vill med detta protestera mot de nya restriktioner som införts. Vi på Falkmanska vill sälla oss till trummandet även om det sker online. Ett sjuhelsikes trumsolo som hörs ända till Rosenbad med ett meddelande om att något måste göras nu. Så många som inte kommer att klara detta, och de som håller näsan över vattenytan börjar bli riktigt trötta.

Det är ologiskt mycket av det som bestäms. Det är ett slag mot en bransch som till vanligt finns för att knyta samman människor i både dystra och härliga tider. Det blir som att bränna ett ljus från två håll.

Vi vanliga förstår kanske inte så mycket av det som sker i kulisserna. Men en sak förstår vi, försvinner de unika matställen som nu kämpar blir det en tomhet och tristess utan dess like. Att samlas på ett café för att njuta av en rykande varm kopp kaffe och en bit härlig smörgåstårta. Eller fram på kvällskanten sätta sig i en pub med en iskall öl och några tapas. För att inte tala om en riktigt duktig kock som trollar fram sina mästerverk bara för dig.

Vi vet att vi kommer att sakna det. Kommer de som styr att sakna det? Eller har de kanske sin egen mästerkock i backfickan?

Nä nog om detta nu, vi på Falkmanska håller spisarna varma som vanligt och vi bakar och brygger kaffe till våra härliga gäster. Ni ger oss hopp. Vi följer med på vad som händer och har ni våra kära kunder något kul att berätta, så kom in och dela det med oss. Vi håller avstånd och tar alla förhållningsregler på största allvar.

Önskar ni att beställa något eller boka lokalen, så ring, det hade varit så kul att få fixa fram en fin upplevelse för er.

Det är januari nu, snart februari. Kan vi våga att hoppas på några tidiga vårtecken? Vi längtar och ser fram till våren.

Kram, Ulrika med personal. ❤️
65 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
 
google-site-verification=RvnaabGxYN2sHdWPf53YZBPS5nhPJZNd4Is-LdD_bWE