Nu kör vi

Uppdaterad: 1 apr 2020

Oj så mycket kärlek vi ha fått efter att det blev officiellt att vi skulle ta över Falkmanska cafe't i Falkenberg. Det finns inte ord att beskriva hur det känns annat än ren lycka.

Och lite visste vi vad som skulle komma de följande veckorna efter övertagandet. Hela världen tycks ha stoppat upp med framfarten av Coraonaviruset.

Det står också allt klarare att vi Sverige förstår hur sårbart vårat system är. Butiker, Hotell och restauranger är bara början på alla företag som kommer att drabbas.

Vi på Falkmanska cafe't tror att många kommer att vilja värna om företagen och välja att semestra hemma, köpa med sig take out eller om man är frisk lita på att vi och de som driver företagen vet vad som måste göras för att inte smittan ska föras vidare.

Vi har den fördelen att vi startar från noll. Hela köket saneras nu i veckan, från golv till tak. Vi kommer också att tänka lite utanför boxen i och med den situation som uppstått. Istället för buffé kör vi servering på tallrik i påsk. Vi kan också erbjuda festfat i påskens anda för hämtning så att man kan ha det lite extra festligt hemma. Smörgåstårtor finns självklart att beställa, och härliga baguetter och landgångar. Vi är också lyhörda, har ni önskemål så kom med dem. Kan vi fixa så gör vi det. Och är det större beställning så finns det möjlighet för leverans inom rimligt avstånd. Menyer är inte 100% klara, men här är ett litet axplock från kocken's egna bilder och vad som kanske komma skall ;) Större beställningar till påskehelgen är fint om ni kan komma med senast Söndag 5 april. Sedan öppnar vi dörrarna för fika och mat på Skärtorsdagen.

Vi väljer också att se mycket av det som händer från den positiva sidan. Tänk på allt bra som kommer av av detta istället. Delfiner i kanalerna och sjöfåglar i vattenkanten i Venedigs kanaler eftersom vattnet aldrig har varit klarare. Ankor i Fontana di Trevi där Brigitte Bardot badade. Ingen smog i industritäta städer över hela världen. Och vi, kanske får vi en liten paus i den stress som vardagen ibland kan skapa. Med omtanke och sunt bondevett kommer detta att gå fint. Vi här i Sverige kan om vi bara vill.

Stor kram på er,

Ulrika och Anders med personal.


14 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
 
google-site-verification=RvnaabGxYN2sHdWPf53YZBPS5nhPJZNd4Is-LdD_bWE